La Viquipèdia ajuda a preparar les PAU amb un concurs per “estudiar editant”

Amical Wikimedia proposa 180 articles per crear i 90 per millorar sobre totes les matèries avaluables d’arreu del territori catalanoparlant

Aquest dimecres ha començat el viquiprojecte #ViquiPAU 2020, una proposta educativa en forma de concurs en línia que té l’objectiu de millorar els continguts de la Viquipèdia per facilitar la preparació dels alumnes que aspiren a accedir a la Universitat. Després de l’èxit del projecte de Sant Jordi del mes passat, l’Associació de voluntaris Amical Wikimedia ha apostat per un nou repte que contribueixi a reduir més biaixos temàtics de la Viquipèdia, i aquest cop amb l’ajuda del grup de viquipedistes més joves, que han contribuït a l’agrupació i selecció d’assignatures i de les entrades més necessàries.

La pandèmia per la covid-19 ha provocat una situació excepcional en el calendari escolar i universitari que ha afectat especialment els alumnes de batxillerat que preparen les Proves d’Accés a la Universitat. En un context marcat pel treball a distància, l’autoaprenentatge i l’accés sovint poc equitatiu als recursos educatius disponibles, la raó d’aquest projecte és que la Viquipèdia esdevingui una font de qualitat acadèmica i de suport docent encara més present i acceptada.

El concurs romandrà obert fins el dia 10 de juliol, darrer dia de la convocatòria d’estiu de les PAU. Està especialment destinat als propis alumnes de batxillerat, que la poden “editar estudiant”, però també als estudiants universitaris, personal docent i a tothom que hi vulgui col·laborar. Només es demana als participants que tinguin un nom d’usuari i que incloguin l’etiqueta #ViquiPAU a les edicions. La llista de participants i el recompte dels punts s’actualitzaran automàticament de manera periòdica.

Entre els conceptes proposats hi ha temari avaluable de Selectivitat de tot el territori catalanoparlant i s’han tingut en compte les diferents assignatures entre comunitats autònomes. Alguns exemples d’entrades suggerides són «poesia modernista», «Tractat del Pont dels Escalls», «funció irracional», «teoria del disseny», «auditoria comptable», «neodarwinisme», «intersecció de plans», «arqueologia musical» o «política ambiental». El guanyador rebrà una inscripció en un curs d’idiomes en qualsevol de les 22 universitats de la Xarxa Vives d’Universitats. Entre la resta de concursants es sortejaran, a més a més, diversos vals per a material universitari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *