El repte anual per impulsar el català, activitat destacada al novembre

El projecte anual per impulsar la creació d’articles relacionats amb la llengua catalana a les diverses versions idiomàtiques de la Viquipèdia per primera vegada arribarà als set territoris de parla catalana: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.

No és l’única novetat d’aquest esdeveniment, que fins ara es coneixia com la Nit de la Llengua al Món Digital i era eminentment presencial. A conseqüència de la pandèmia per la covid-19 s’ha reformulat per celebrar-se durant set dies amb el nom de ViquiLlengua7x7, des del divendres 6 de novembre al divendres 13 de novembre.

A la VII Viquimarató de la Llengua Catalana, impulsada per Amical Wikimedia, enguany hi col·laboren els governs andorrà, balear i valencià, a més de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la delegació del Govern a Itàlia a l’Alguer, la Universitat de Saragossa, i també l’Institut Ramon Llull, que s’hi suma a través de la Xarxa Llull.

Amical Wikimedia, l’organització independent de voluntaris en pro de la llengua i cultura catalanes, organitza altres activitats aquest mes, com l’Asian Month, que durant tot el mes tractarà de millorar el coneixement de la cultura asiàtica a Viquipèdia. La trobada anual de viquipedistes enguany també se celebrarà de forma telemàtica, el dissabte 14 de novembre-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *