La VII Viquimarató de la Llengua Catalana arriba als set territoris

Amical Wikimedia sempre ha treballat els diferents projectes de coneixement lliure, en llengua catalana. L’ús de la nostra llengua és un estàndard de l’entitat i per això col·laborem en diferents institucions, que vulguin preservar i difondre la llengua catalana. Des d’Amical Wikimedia també hem promogut iniciatives que segueixin aquestes directrius.

Una de les activitats que en els últims anys hem anat participant ha sigut la Nit de la Llengua al Món Digital. A causa de la pandèmia, aquesta activitat s’ha reformulat. El primer canvi substancial és el format virtual de l’acte, que deixa de ser presencial per totes les problemàtiques derivades de la pandèmia de la Covid19.

El segon canvi important és que en lloc de celebrar-se en una nit, l’acte es divideix en dos esdeveniments: un acte central i un repte que durarà set dies. L’acte central serà la VII Viquimarató de la Llengua catalana, que se celebrarà aquest dissabte 7 de novembre. Aquesta viquimarató es coordinarà des dels 7 territoris de parla catalana: el Principat, el País Valencià, les Illes Balears, la Franja, Andorra, Catalunya Nord i l’Alguer.

En aquests territoris hi han col·laborat les següents administracions i institucions: els governs andorrà, balera i valencià, la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la delegació del Govern a l’Alguer, la Universitat de Saragossa i l’Institut Ramon Llull, a través de la Xarxa Llull.

Per aquesta Viquimarató s’han proposat articles per millorar, com puguien ser les biografies d’Antoni Maria Madia i Margarit o Joan Coromines i Vigneaux.

També s’han proposat traduccions a altres idiomes o crear noves entrades referents a persones com Joan Julià-Muné o Barberà Sagrera Antich.

Per últim, el repte que durarà 7 dies porta per nom ViquiLlengua7x7. Començarà el divendres 6 de novembre i acabarà el divendres 13 de novembre. En total, uns deu voluntaris ajudaran a editar de manera remota al prop de centenar de persones que ja s’hi han registrat.

Durant tota aquesta setmana, cal doncs fer un esforç col·lectiu per tal de crear, editar i millorar articles referents a la nostra llengua. Participeu-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *