La novena Viquillengua mobilitza 125 voluntaris per millorar el cinema a la Viquipèdia

La Viquimarató de la llengua catalana va tancar la novena edició amb la participació de 125 usuaris, nombre que ha superat el de les edicions anteriors. Com es pot veure en el vídeo-resum, durant tota la setmana del 18 al el 25 de novembre, a més dels voluntaris que han participat individualment, també s’han organitzat trobades presencials a Alcanyís, Andorra, Amposta, Lleida, Perpinyà, Tarragona, València i Lisboa. En aquesta edició, s’han creat 37 articles nous sobre pel·lícules i sèries en català i se n’han editat 217.

La Viquillengua d’aquest any també ha organitzat un concurs i un sorteig. El viquipedista més actiu en aquesta campanya, amb el nom d’usuari Jove, ha guanyat una subscripció anual a FilminCat, gentilesa de la Secretaria de Política Lingüística. El segon classificat (En cadufet) ha guanyat una memòria USB amb pel·lícules de l’Institut Valencià de Cultura, i el tercer (Vaaleentiinaaxx) un lot de pel·lícules en format DVD. Pel que fa al sorteig, ja s’ha comunicat als 20 participants afortunats que rebran un lot de productes en català, format per una pel·lícula en DVD, cedida per la Generalitat de Catalunya; un exemplar de Camí de Sirga de Jesús Moncada adaptat al còmic (Govern d’Aragó); una bossa de roba (Govern d’Andorra); una bossa de roba, una llibreta i una enganxina (Govern de les Illes Balears); un USB amb materials d’aprenentatge de català editat per l’Oficina Pública de la Llengua Catalana dels Pirineus Orientals (Catalunya del Nord) i una cantimplora (Amical Wikimedia).

La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2013, a la qual es van sumar tots els territoris de parla catalana l’any 2020, de manera que actualment hi col·laboren el Govern d’Andorra, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears, el Govern d’Aragó, l’Oficina Pública de la Llengua Catalana (Catalunya del Nord) i la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.

Durant els dies que dura la Viquimarató, els voluntaris amplien amb referències fiables els articles de la Viquipèdia en català relacionats amb el tema proposat. Alhora, aquest esdeveniment també serveix d’introducció a l’edició de la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *