Protocol de viquipedista resident per a institucions Edu-Glam del sector públic

Objectius

Aquest protocol té com a objectiu principal oferir a les entitats (EDU)GLAM públiques de l’àmbit catalano-parlant una eina per a sistematitzar la presència de la figura del vikipedista resident per als projectes dels àmbits EduWikis o BiblioWikis que vulguin portar a terme. També busca assolir una certa professionalització (si així es desitja) d’aquesta figura, ja present i habitual en altres viquipèdies, en el nostre àmbit cultural i lingüístic. I finalment, també es vol implicar la comunitat viquipedista catalanoparlant en la presa de decisions de forma assembleària i horitzontal.

Procediment

  1. L’entitat o organització interessada a tenir un viquipedista resident a la seva institució caldrà que es posi en contacte amb Amical Wikimedia, a la Secretaria, indicant:
  • Títol del projecte a desenvolupar.
  • Durada del projecte: el projecte ha de tenir un principi i un fi, ja que per definició considerem la figura del viquipedista resident com a temporal i enfocada a objectius concrets.
  • Objectius del projecte.
  • Explicació de la necessitat de disposar d’un viquipedista resident.
  • Viquipedista voluntari o contractat: caldrà que l’empresa/entitat organització argumenti si vol professionalitzar o no aquesta figura. Caldrà, també, que especifiqui les tasques a realitzar, la durada horària d’aquestes, i si quina seria la remuneració, en cas d’haver-n’hi.
  • Indicació de l’usuari que exercirà de viquipedista resident: caldrà que sempre sigui un usuari institucional, i que en la pàgina d’usuari així s’hi indiqui.
  1. La Secretaria trasllada la proposta a la Junta, que l’aprova o la denega.
  1. En cas d’aprovació, la Junta d’Amical Wikimedia comparteix aquest document amb la resta de la comunitat, que hi fan les seves aportacions, comentaris o millores, durant un màxim de 15 dies.
  1. En cas que la votació sigui positiva, la Junta incorpora totes les aportacions de la comunitat.
  1. Amical trasllada l’aprovació a l’entitat que ha fet la petició i el projecte de residència es pot posar en marxa.

Barcelona, 3 d’octubre de 2023.

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *