Una quarentena de viquipedistes participen a la Viquitrobada celebrada al Prat de Llobregat

Una quarantena de viquipedistes de diferents territoris de llengua catalana es van aplegar el passat 25 novembre al Prat de Llobregat en la 16a edició de la Viquitrobada, organitzada per Amical Wikimedia, i que va servir per intercanviar experiències i criteris i debatre sobre qüestions diverses a l’entorn de la Viquipèdia i el coneixement lliure. Val a dir que el dia abans, divendres, ja s’havia celebrat la Viquimarató de la Llengua Catalana, tot i que en aquest cas de forma descentralitzada. Les activitats van comptar amb el suport de l’ajuntament del Prat de Llobregat.

La Viquitrobada, que es va desenvolupar al centre cívic Palmira Domènech del Prat, va arrencar amb dues sessions plenàries de gran interès. En primer lloc, per part del col·lectiu especialitzat Donestech hi va haver una presentació sobre estratègies contra les ciberviolències des d’una perspectiva feminista. Seguidament, la junta d’Amical Wikimedia va presentar els grups de treball en actiu i va fer una crida a la participació dels socis i sòcies en els mateixos: tecnologia, comunicació, educació, genere i diversitat i Biblio-wikis. Durant resta de la jornada es van dur a terme presentacions i debats entorn de qüestions com el Viquiprojecte els 10.000, les bones pràctiques en la creació de biografies o la trobada d’administradors.

Divendres a la tarda, el centre cívic Palmira Domènech també havia acollit una de les activitats presencials d’edició intensiva, en el marc de la desena Viquimarató de la Llengua Catalana, aquest any centrada en el llenguatge esportiu. Des de dijous s’havien celebrat activitats similars a Tarragona, Reus, Palma, Andorra, Girona, Porto, París, Benavarri i Lisboa.

Amical Wikimedia és una organització independent sense ànim de lucre amb un centenar de socis que promou la Viquipèdia, els seus projectes germans, el coneixement lliure en català i la cultura catalana a dins i fora de la xarxa a través del voluntariat. El seu objectiu és “que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per a tothom en qualsevol llengua”.

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *