La Viquipèdia en català celebra Sant Jordi amb la campanya #ACadaLlibreElSeuPúblic durant tot el mes d’abril

La Viquipèdia en català s’adhereix al llarg del mes d’abril, coincidint amb la celebració de Sant Jordi, a la campanya internacional #ACadaLlibreElSeuPúblic. Aquesta campanya té com a objectiu fer créixer el contingut de qualitat sobre llibres, obres literàries i narracions orals a la Viquipèdia, Wikidata, Wikimedia Commons, Wikibooks i Wikisource. De fet, el contingut referit a llibres ja acostuma a ser dels més consultats.

La campanya #EveryBookItsReader tot just és el segon any que se celebra, ja que va arrencar el 2023. Llavors la catalana ja va ser una de les viquipèdies adherides. Per a col·laborar en la campanya simplement cal afegir el contingut pertinent amb l’etiqueta #ACadaLlibreElSeuPúblic fins al 30 d’abril. També és possible organitzar events locals fent servir els logotips de la campanya. Des d’Amical Wikimedia us convidem a implicar-vos-hi de la manera que us sigui possible.

El nom de la campanya és un lema molt conegut entre el món bibliotecari, ja que fa referència a la tercera llei de Shiyali Ramamrita (S.R.) Ranganathan (Vegeu les cinc lleis de la biblioteconomia). Ranganathan va ser un matemàtic i bibliotecari indi, conegut per haver publicat les cinc lleis de la biblioteconomia (1931), i se’l considera el pioner en la democratització de l’accés a la informació.

Tagged on: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *