L’Institut Català de les Dones i Amical Wikimedia col·laboraran per introduir la perspectiva de gènere a la Viquipèdia

A Catalunya només el 8,5% de les persones editores de la Viquipèdia són dones

Collaboration_agreement_with_the_Catalan_Women_Institute_01

La presidenta de l’Institut Català de les Dones i el president d’Amical Wikimedia signen el conveni de col·laboració

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i Arnau Duran, president de l’Associació Amical Wikimedia, han signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’incorporar continguts que reflecteixin la perspectiva de gènere i de les dones a la Viquipèdia.

Un altre objectiu d’aquest conveni és fomentar que hi hagi més dones que hi participin com a introductores d’informació, ja que en aquests moments només representen el 8,5% de les persones que editen. Aquest dèficit genera un conseqüent biaix de gènere en els continguts.

A nivell de persones lectores, el desequilibri entre homes i dones a la Viquipèdia catalana també es fa palès, ja que representen el 23%, en front a un 77% d’homes, segons dades del IV Sondeig dels usuaris de la Viquipèdia (2011).

Entre les actuacions previstes destaca la col·laboració pel que fa a la divulgació d’informació sobre temes de gènere i l’organització de seminaris sobre projectes de coneixement lliure i les tècniques d’edició i publicació a Viquipèdia amb l’objectiu d’incorporar continguts que reflecteixin el punt de vista de gènere i les inquietuds de les dones, així com la seva àmplia i diversa participació en tots els camps de la societat i el coneixement.

Aquest conveni s’emmarca en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 del Govern de la Generalitat de Catalunya, en concret, dins els objectius d’augmentar les accions encaminades a aconseguir la plena igualtat entre dones i homes en el conjunt de la societat catalana, en tots els àmbits i en tots els sectors, i visibilitzar el talent femení.

 

Amical Wikimedia és una organització sense ànim de lucre que té per objectiu que tot el coneixement estigui disponible en català i que la informació sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol idioma, en el marc del moviment mundial que promou el contingut educacional lliure a través de la xarxa internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *