Amical Wikimedia rep el Premi Stic 2013

Arnau Duran recollint el Premi especial STIC de les mans de Trina Milan

Arnau Duran, president d’Amical, recollint el Premi especial STIC de les mans de Trina Milan, presidenta de Stic.cat. Font: @jordigraells

En el marc del lliurament dels VI Premis Blogs Catalunya 2013 al Teatre Auditori de Granollers, s’ha atorgat el Premi Stic 2013 a l’organització sense ànim de lucre Amical Wikimedia. L’associació STIC.CAT atorga anualment els Premis Blogs Catalunya als millors blogs de diferents categories temàtiques i, a més, entrega un guardó especial en reconeixement a una entitat o persona que s’hagi significat per la seva tasca per a la internet catalana, que aquest any ha rebut Amical Wikimedia.

Amical Wikimedia és una organització independent sense ànim de lucre que promou la Viquipèdia, els seus projectes germans i el coneixement lliure a dins i fora de la xarxa. Nascuda el 2008, ha treballat intensament amb l’objectiu «que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol llengua». Finalment va ser reconeguda internacionalment com a organització temàtica per la Fundació Wikimedia el 7 de juny de 2013, que permet a Amical Wikimedia continuar desenvolupant les seves línies d’actuació. El 2011 va ser premiada amb el Premi LletrA de projectes digitals a Internet 2011, atorgat per la UOC i la Fundació Prudenci Bertrana, i el 2012, amb el Premi Pompeu Fabra en la categoria de Comunicació i noves tecnologies.

Els premis s’han anunciat aquest vespre en una gala al Teatre Auditori de Granollers, escenari que també ha acollit aquest cap de setmana la Catosfera, la trobada del sector d’Internet a Catalunya. En ella, el president d’Amical Wikimedia, Arnau Duran, ha sigut ponent amb la taula “Viquipèdia i Dades Obertes. La democratització del coneixement: tot a l’abast de tots”, conjuntament amb Jordi Graells, coordinador d’Innovació i Continguts de la Generalitat de Catalunya.

Arnau Duran, president d'Amical Wikimedia, a la Catosfera (Foto: Jordi Borràs)

Arnau Duran a la Catosfera (Foto: Jordi Borràs)

3 thoughts on “Amical Wikimedia rep el Premi Stic 2013

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – setembre 2013 | WICCAC

  2. Albert Vilas

    Enhorabona pel premi, tot i que aquests de l’STIC deixen molt que desitjar. No crec que durin massa. Temps al temps. Aixo si, la vikipedia es fantastica. Aixi si que es tenir sentit de pais. Un bon amic.

  3. Pingback: Amical Wikimedia awarded for its contribution to the Internet in Catalan — Wikimedia blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *