Premi 31 de Desembre per a la comunitat viquipedista catalana

Logo_OCBL’Obra Cultural Balear ha anunciat avui els guanyadors dels Premis 31 de Desembre, un dels quals ha recaigut a la tasca de la comunitat viquipedista catalana.

La institució cívica i cultural de les Illes Balears ha premiat la Viquipèdia amb el Premi Francesc de Borja Moll per «la gran promoció que fa de la nostra cultura tant des del punt de vista intern, contribuint de manera decisiva a la millora dels recursos culturals disponibles en català, com des de l’òptica externa, en situar la cultura catalana en un lloc destacat dins l’univers de la cultura lliure». El jurat també ha destacat que la Viquipèdia en català durant dos mesos va ser l’única amb articles en llengua no anglesa i que l’organització sense ànim de lucre Amical Wikimedia, que difon la Viquipèdia i els seus projectes germans, ha sigut admesa enguany com a representant de la cultura i llengua catalanes a la Fundació Wikimedia.

L’Obra Cultural Balear també ha premiat Tomeu Martí, l’Escola de Música Ireneu Segarra, Jaume Miró, el Centre de Cultura Tradicional Sarau Alcudienc, Gabriel Bibiloni, David Pagès i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. El Premis s’entregaran el proper diumenge 29 de desembre en el marc de la Nit de la Cultura al Teatre Principal de Palma i tenen l’objectiu de reconèixer cada any aquelles persones i entitats que han fet una tasca important a favor de la llengua, la cultura i les senyes d’identitat pròpies.

2 thoughts on “Premi 31 de Desembre per a la comunitat viquipedista catalana

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – desembre 2013 | WICCAC

  2. Pingback: Entrega dels Premis 31 de Desembre de l’Obra Cultural Balear | Amical Wikimedia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *