La Quinzena de la Qualitat, una bona eina

Per David Serrano, viquipedista

Anualment, i des de 2005 pels volts de Nadal s’organitza a la Viquipèdia la Gran Quinzena anual de la Qualitat, dues setmanes durant les quals, de manera voluntària i optativa, els viquipedistes deixen de banda la creació frenètica d’articles i se centren especialment en les tasques de manteniment. És una tasca important, ja que les crítiques més ferotges a la Viquipèdia solen anar dirigides als articles de poca qualitat i que presenten errades.

La Quinzena fa adonar-nos de quins són els problemes més habituals en les entrades, generalment tècnics, i de major a menor són els enllaços interns a pàgines de desambiguació, els articles amb manca d’imatges i els articles curts (esborranys). A molta distància hi apareixen altres incidències com mancances de referències i els articles que no queden enllaçats amb altres.

La gran quantitat de coses per fer provoca que hom sempre trobi estimulant la participació, i que cada un es proposi objectius a mesura de les seves possibilitats, i els resultats es veuen reflectits en un marcador. La notable participació de la Comunitat aconsegueix any rere any reduir la quantitat global defectes formals dels articles, i aquest any no ha estat una excepció, i és de felicitar l’esforç que hi han dedicat tots els viquipedistes

Tagged on:

One thought on “La Quinzena de la Qualitat, una bona eina

  1. Pingback: La Viquipèdia fa dissabte amb la Quinzena de Qualitat | Amical Wikimedia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *