La Viquipèdia a la Blanquerna

viquiEstudiants de periodisme digital de la Blanquerna creen durant el març més de setanta nous articles a la Viquipèdia en un nou projecte entre el món acadèmic i l’enciclopèdia lliure

Aquest darrer mes els estudiants de periodisme digital de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull han inclòs definicions corresponents a la temàtica ‘Periodisme digital’. D’aquesta manera, s’afavoreix l’assimilació dels continguts del temari i estimular la seva explicació en llenguatge natural. A més, aquesta iniciativa permet als estudiants de periodisme adquirir la capacitat i habilitat per utilitzar les tecnologies i tècniques informatives i comunicatives, conèixer l’ús del llenguatge enciclopèdic o formal a Internet (multimèdia o en nous suports) i entendre els nous gèneres i formats informatius que la digitalització fa possible.

Els professors, Karma Peiró i Joan Carreras, han tingut en compte a l’hora de puntuar aquesta pràctica la qualitat de la redacció, l’ús de les referències, la interacció amb altres viquipedistes i altres qüestions que tenen a veure amb l’ofici de periodista. Gràcies a aquest projecte, s’ha pogut posar en valor i fer accessible a la xarxa el coneixement generat a la universitat i millorar la presència del periodisme digital a la Viquipèdia amb articles com crowdsourcing, big data o Knight Foundation, seguint els criteris de qualitat que aquesta marca.

Viquiprojectes docents

Amical Wikimedia, organització que difon la Viquipèdia i els seus projectes germans arreu dels territoris de parla catalana, duu a terme des de fa quatre anys projectes per enriquir l’enciclopèdia amb diverses universitats i centres educatius: l’Esmuc, el Màster en Arxivística i Gestió de Documents (ESAGED-UAB), el Grup de Recerca en Història de l’Art i Disseny Contemporani de la UB i diverses assignatures de la UDL, UOC, Blanquerna, UB, UPF, UPC i UdG, a més de projectes que combinen diferents cursos com la iniciativa WikiArS amb diferents escoles d’art i disseny, Viquiclàssics per millorar articles sobre els clàssicsViquimodernisme (GRACMON-UB),Viquifabricació amb la UdG i UPC i 14 escoles d’art i disseny de Catalunya per millorar la presència del disseny a la Viquipèdia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *