Amical Wikimedia rep un dels Premi Nacional de Cultura 2014

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha decidit atorgar un dels seus deu Premi Nacional de Cultura d’enguany a Amical Wikimedia. Segons el propi CoNCA:

El CoNCA vol distingir la innovació, la continuïtat i l’excel·lència. El Premis Nacionals de Cultura 2014 vindiquen la creativitat com a veritable símbol d’un país amb un dinamisme cultural que és part constitutiva de la seva personalitat històrica. Cultura i societat civil són, per a Catalunya, un eix de passat, present i futur.

Els membres d’Amical (i, per extensió, els editors de la Viquipèdia) hem rebut amb entusiasme i sorpresa aquest guardó. El premi resulta inesperat per la relativament curta trajectòria d’Amical (cal recordar que l’associació va ser fundada el 2008) i resulta un gran al·licient per donar-nos alè per continuar treballant. També ens permet constatar que el discurs que promou Amical sobre el coneixement lliure, disponible per tothom i en la nostra llengua, està arrelant en la societat i també en les entitats i institucions del nostre domini lingüístic, les quals cada dia es mostren més receptives sobre aquest tema. Finalment, esperem  que el guardó serveixi també com a efecte crida perquè la societat catalanoparlant segueixi implicant-se, igual o més, en els projectes Wikimedia en català, com la Viquipèdia.

A l’entrega de premis del dia 2 de juny ens acompanyaran nou guardonats més, als quals remetem la nostra més sincera felicitació. També voldríem fer arribar el nostre agraïment al Jurat dels premis per haver-nos escollit com un dels guardonats d’enguany.

Arnau Duran

President d’Amical Wikimedia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *