Sabadell descobreix la galàxia de la Viquipèdia

L’Agrupació Astronòmica de Sabadell està avesada a la divulgació i recerca de l’astronomia a través de publicacions i diverses activitats. Tenint en compte que la Viquipèdia és una de les principals fonts, és estratègic aprofitar aquesta via per difondre l’astronomia a tota la societat. Per mostrar el potencial de l’enciclopèdia lliure, el passat 10 d’abril els viquipedistes Alistair Spearing i David Parreño van trobar-se amb diversos membres de l’Agrupació Astronòmica.

En forma de taller, els afeccionats a l’astronomia van poder crear articles a la Viquipèdia sobre aquesta temàtica, com “energia fantasma” o “classificació morfològica de les galàxies”. Prèviament, els viquipedistes van poder fer una sessió fotogràfica de les instal·lacions i de l’observatori astronòmica per millorar la cobertura gràfica de la Viquipèdia. Com destaca el seu president, Xavier Puig, “la Viquipèdia és una bona eina de divulgació i el control dels articles és molt alt, cosa que li dóna molta coherència i un cert prestigi”.

La relació activa de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell amb la Viquipèdia va néixer el 2011, moment en què es va engegar un viquiprojecte per traduir els article enllaçats des de la versió catalana de l’Astronomy Picture of the Day, gestionada per l’Agrupació, i ara dóna un pas més amb aquest taller presencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *