“El canvi és imparable”

El dissabte 10 ha destacat per la gran quantitat de tallers sobre temes molt variats que afecten la Viquipèdia, els seus projectes germans i el coneixement lliure. Des de presentacions absolutament tècniques, a sessions orientades per a novells, passant per tallers per compartir estratègies amb viquipedistes d’arreu del món.

De nou, els membres d’Amical Wikimedia ens hem repartit per arreu del congrés per tal d’assegurar-nos que arribem a tot, que estem en tot i que ens vegin en tot. Hem assistit a presentacions sobre comunitats africanes, la participació de les dones a la Viquipèdia, les xarxes socials, l’estratègia comunicativa de la Viquipèdia, les noves eines tècniques que es presentaran properament, la organització internacional de les comunitats viquipedistes, la implicació de les institucions culturals a la Viquipèdia, i un llarg etcètera. De ben segur totes aquestes experiències les importarem als territoris de parla catalana per seguir el nostre objectiu de promocionar el coneixement lliure en català, i ho farem amb les piles renovades després de passar per Wikimania.

La jornada s’ha clausurat amb una xerrada de la nova directora general de la Fundació Wikimedia, Lila Tretikov, que s’ha presentat davant la comunitat i explicant que la Viquipèdia ha d’emprendre nous reptes per seguir renovant-se.

Imagineu un món on tothom hi pogués contribuir — Lila Tretikov

Estem bastint el sistema més democràtic mai construït. La política hauria d’aprendre de nosaltres — Lila Tretikov

La Viquipèdia no funcionarà sense un canvi social. Necessitem que gent d’arreu del món s’hi uneixi — Lila Tretikov

Hem de seguir imaginant. El canvi és imparable — Lila Tretikov

Lila Tretikov

Lila Tretikov

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *