Amical Wikimedia a la EduWiki Conference d’Edimburg i la trobada de The Wikipedia Education Collaborative

Per Mariona Aragay

El passat 31 d’octubre i 1 de novembre vaig tenir l’honor de representar Amical Wikimedia a dues trobades que es van dur a terme a Edimburg: la Eduwiki Conference 2014 (unes jornades sobre experiències educatives amb la Viquipèdia al Regne Unit, organitzades per Wikimedia UK), i una reunió de treball del grup The Wikipedia Education Collaborative. Aquest darrer és un programa que lidera la Fundació Wikimedia, i que reuneix representants de les organitzacions viquipedistes dels EUA i Canadà, Regne Unit, Mèxic, Armènia, Uruguai, Egipte, Israel, la República Txeca, Nepal, Sèrbia i Ucraïna, actualment considerades pioneres en projectes educatius amb la Viquipèdia, per compartir experiències i impulsar viquiprojectes educatius arreu del món.

El dia 31 d’octubre, a la Eduwiki Conference es van presentar experiències d’arreu del Regne Unit davant d’un públic força nombrós: viquipedistes en residència en sectors educatius a Anglaterra i Gales, la col·laboració amb el centre de recerca TaPRA Research (adscrit al Victoria & Albert Museum), l’experiència personal d’un professor universitari que aplica Viquillibres a l’aula, i finalment la col·laboració entre viquipedistes anglesos i serbis per organitzar una jornada per apropar la Viquipèdia als professors i estudiants universitaris a Belgrad. A la tarda es van organitzar tallers pràctics sobre com desenvolupar viquiprojectes educatius en l’àmbit universitari. Tot plegat, una jornada intensa, on vaig tenir l’oportunitat d’intercanviar impressions amb viquipedistes anglesos i veure com enfoquen allà les col·laboracions amb centres educatius. Abans de l’acte de cloenda, vaig tenir tres minuts per esplicar als assistents què és Amical Wikimedia i quins viquiprojectes educatius fem als països catalans; i vaig poder escoltar els mateixos tres minuts de resum d’altres companys d’arreu del món que, com jo, assistien a les jornades.

El dia 1 de novembre vaig participar a la jornada de treball del grup The Wikimedia Education Collaborative: Aquí en teniu algunes imatges. Vam assistir-hi representants d’onze organitzacions viquipedistes diferents, i vam poder compartir experiències, fixar objectius del grup de treball per als propers sis mesos i repartir-nos la feina que haurem de fer. No havia estat mai a cap trobada wiki d’aquestes característiques i m’ha encantat conèixer experiències tan diverses i gent de llocs tan diferents. He tornat amb la il·lusió de seguir col·laborant i intercanviant experiències amb aquest grup i enriquint així els viquiprojectes que fem als Països Catalans!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *