L’#editorvisual: el canvi més significatiu de la història de la Viquipèdia

The Economist va definir l’editor visual com el canvi més significatiu de la història de la Viquipèdia. Aquesta nova eina permet a la gent editar sense necessitat d’aprendre la sintaxi wiki, l’antic codi necessari per editar la Viquipèdia. Amb l’editor visual, el format apareix en pantalla a mesura que s’escriu (WYSIWYG), de manera similar a com s’escriu un document en un processador de textos.

Editar la Viquipèdia és ara molt més fàcil. Ja no hi ha excusa!

És per això que Amical Wikimedia llança una campanya entre el 24 de novembre i el 19 de desembre per donar a conèixer l’eina i promoure l’edició a la Viquipèdia en català a tomb d’aquest nou sistema de treball.

La campanya #editorvisual forma part de l’objectiu d’Amical Wikimedia d’eixamplar la comunitat viquipedista catalanoparlant amb usuaris nous i reincorporar els inactius. Aquesta primera campanya tindrà com a terreny les xarxes socials (Twitter, Facebook, Vine) i la mateixa plataforma de la Viquipèdia. L’acció compta amb el suport de la Wikimedia Foundation.

Col·laborar-hi és molt senzill. Convidem tothom a fer clic al botó “Modifica” de la Viquipèdia en català, fer 1 millora a qualsevol article de l’enciclopèdia i compartir l’experiència a la xarxa amb l’etiqueta #editorvisual.

 Clica el botó «Modifica», millora qualsevol article de la Viquipèdia i comparteix l'experiència amb l'etiqueta #editorvisual!


Clica el botó «Modifica», millora qualsevol article de la Viquipèdia i comparteix l’experiència amb l’etiqueta #editorvisual!

La Viquipèdia en català va assolir el mes de setembre els 42,3 milions d’articles consultats i va marcar, així, el seu record de visites en 13 anys d’història. Tot i així, viquipèdies amb un número relativament similar de parlants reben 100 milions de visites. Cada mes una mitjana de 1.500 voluntaris milloren la Viquipèdia en català, però hi faltes tu.

One thought on “L’#editorvisual: el canvi més significatiu de la història de la Viquipèdia

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – novembre 2014 | WICCAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *