100 anys de renovació pedagògica en una viquimarató a Mataró

La Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró acollirà el proper dissabte 13 de desembre una viquimarató amb la intenció de millorar els continguts sobre escoles, pedagogs, mètodes, entitats i moviments a la Viquipèdia coincidint amb la celebració dels 100 anys de Renovació Pedagògica i vinculada al Viquiprojecte Pedagogia i al Viquiprojecte Biblioteques. La viquimarató tindrà lloc de 10:30 a 12:30, i està organitzada per la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, Amical Wikimedia, Moviment Educatiu del Maresme i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.

Enguany, els Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya celebren els 100 anys de la primera Escola d’Estiu que va tenir lloc l’any 1914 per formar i reciclar els mestres impulsant la renovació de la manera d’ensenyar a les escoles. Coincidint amb aquesta celebració volem posar el nostre gra de sorra per millorar els continguts sobre renovació pedagògica a Viquipèdia. Tothom qui hi vulgui col·laborar pot venir dissabte 13 de desembre al matí a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró per crear, completar o millorar articles sobre pedagogs, escoles, organitzacions i institucions que han estat rellevants en aquest darrer segle en la renovació dels mètodes pedagògics.

La Viquipèdia és ja un bé comú que tots fem servir; millorar-la és una tasca en la qual tots podem participar. Una Viquimarató és una trobada per fer-ho junts, per aprendre com editar-la i per fer una millora significativa sobre els articles d’un tema en concret.  Una biblioteca és un lloc per accedir al coneixement i un dels millors llocs per acollir una Viquimarató. Disposarem de bibliografia sobre els moviments de renovació pedagògica i temes afins per poder consultar i referenciar bé el que escrivim; l’objectiu de Viquipèdia és que el coneixement que recull pugui ser sempre verificat en fonts bibliogràfiques.

Inscripcions i informació:

Abans de la Viquimarató:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *