Una instantània dels Aiguamolls de l’Empordà, una de les guanyadores a nivell internacional del Wiki Loves Earth

L'estany del Cortalet. Aiguamolls de l'Empordà.

L’estany del Cortalet. Aiguamolls de l’Empordà.

Una imatge dels Aiguamolls de l’Empordà, del fotògraf de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) Miquel Pons (àlies Mikipons), ha guanyat un dels premis del concurs internacional de fotografia del patrimoni natural Wiki Loves Earth (WLE).

El concurs fotogràfic WLE es va iniciar l’any 2013 com una prova pilot  a Ucraïna i aquest any s’ha obert a nivell mundial, amb la participació de 16 països. Està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional. Hi ha diferents categories de participació i premis, i un jurat, format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de Wikimedia, van escollir els guanyadors dels concursos locals i també els seleccionats per participar en el concurs internacional.

En aquest concurs, els participants prenen imatges sobre patrimoni natural i les pugen a Wikimedia Commons. L’objectiu del projecte és, d’una banda, aconseguir, sota una llicència lliure, tantes fotografies sobre natura i espais protegits com sigui possible, i d’altra banda, contribuir a la protecció del medi ambient, mitjançant la sensibilització dels ciutadans.

Wiki Loves Earth a Catalunya

A Catalunya, el concurs ha estat fruit d’un projecte d’Amical Wikimedia, amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i ha comptat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori. En total, a Catalunya es van recollir més de 5.000 fotografies de 445 espais diferents, d’un total de 75 participants. Els Països Catalans van quedar en la quarta posició mundial a nivell de participació.

Es dóna la circumstància que el primer premi absolut a la millor foto de Catalunya va recaure també en Miquel Pons, en aquest cas per a una imatge del Pedraforca. Aquest concursant va presentar un centenar de fotografies i es va endur un total de vuit guardons en diferents categories.

Imatge del Pedraforca, guanyadora de Wiki Loves Earth Catalunya 2014

Imatge del Pedraforca, guanyadora de Wiki Loves Earth Catalunya 2014

One thought on “Una instantània dels Aiguamolls de l’Empordà, una de les guanyadores a nivell internacional del Wiki Loves Earth

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – desembre 2014 | WICCAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *