Les biblioteques de Vilanova i la Geltrú promouen els autors locals a la Viquipèdia

Les biblioteques de la ciutat formen part de les biblioteques catalanes que col·laboren amb diferents projectes amb la Viquipèdia, conegudes com a BiblioWikis. En aquest sentit, l’any passat van realitzar la primera col·laboració participant en el projecte DeCapçalera, pel qual, a més d’altres iniciatives, es van crear les entrades de les escriptores Teresa Costa-Gramunt (la biblioteca Joan Oliva) i Mercè Foradada (la biblioteca Armand Cardona).
Enguany s’ha volgut anar més enllà en aquesta col·laboració, i per això s’ha inclòs en els plans d’acció de 2015 una iniciativa per promoure i difondre els autors locals mitjançant la Viquipèdia.

Per fer-ho s’han organitzat dues activitats. La primera és un taller d’edició de Viquipèdia. Divendres 10 d’abril de 17 a 20 h a la biblioteca Joan Oliva, o dissabte 11 d’abril de 10.30 a 13.30 h a la biblioteca Armand Cardona, s’ofereix aquest taller a càrrec d’Elisenda Almirall, coordinadora de Viquiprojectes culturals. Es tracta d’un curs intensiu per introduir dades a la Viquipèdia, i té per objectiu formar aquelles persones interessades a participar en la Viquimarató que es farà el dissabte 18 d’abril. Inscripció prèvia a les biblioteques a partir del dimecres 18 de març.

La segona activitat és la Viquimarató d’Autors locals, que es farà dissabte 18 d’abril de 10 a 14 h a les dues biblioteques simultàniament. Viquipedistes de la ciutat es trobaran per crear noves entrades i renovar les existents dels autors locals. Si ets un viquipedista o voldries ser-ho, apunta-t’hi. Inscripció prèvia a les biblioteques a partir del 18 de març. Amb la col·laboració d’Amical Wikimedia.

Aquestes accions s’inclouen en la missió que tenen les biblioteques per fer accessible als ciutadans tota aquella informació relacionada amb la col·lecció local i, especialment en el cas d’aquest projecte, amb la voluntat de promoure i difondre aquells autors locals que han fet de la producció cultural el seu àmbit d’actuació.

Per realitzar aquesta activitat s’ha hagut de fer un treball previ, a càrrec del personal de les biblioteques, amb el suport i la col·laboració d’Elisenda Almirall.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *