Encara no coneixes Viquillibres?

Viquillibres compta actualment amb més de 4100 capítols organitzats en gairebé 160 llibres.

Viquillibres compta actualment amb més de 4100 capítols organitzats en gairebé 160 llibres.

El passat 31 de març va finalitzar l’enquesta que el projecte dedicat a llibres de text i manuals, Viquillibres, va realitzar des del 26 de gener a tots aquells internautes interessats en aquesta biblioteca virtual. Transcorreguts uns dies, s’han recollit i analitzat les dades proporcionades per aquest qüestionari, en un informe que podeu veure publicat per a tothom aquí.

Es tractava d’una bateria de 23 preguntes dividides en 5 blocs, que tenia com a objectiu discernir les opinions dels diferents nuclis que interaccionen amb el projecte: lectors, no lectors i editors. Aquests coneixements seran de gran utilitat per a la comunitat del projecte i per Amical Wikimedia, que, previ debat, els permetrà elaborar una línia d’objectius i actuacions en funció de les necessitats que s’hagin observat com a més immediates.

Entre altres qüestions, es va preguntar sobre la freqüència de visites, els continguts més cercats i la seva completesa, i alhora aspectes relatius a la navegabilitat, la interfície o els continguts d’ajuda. Es van demanar, per altra banda, valoracions sobre la secció Viquijúnior (dedicada als infants), l’experiència d’edició o els motius pels quals no hi ha hagut una predisposició a registrar-se.

Els resultats, en la seva vessant més positiva, destaquen amb una qualificació de notable els continguts dels llibres i manuals existents, així com les polítiques i ajudes. No obstant, les primeres conclusions posen de manifest que el projecte és força desconegut i que encara s’ha de publicitar en diversos àmbits, al mateix temps que s’ha detectat la navegabilitat i la potència de cerca com a punts dèbils que han de desenvolupar-se en profunditat.

És per això que els usuaris més actius, des de fa uns mesos, ja tenen preparada en una fase prou avançada el que serà una nova i renovada portada del projecte, que vindrà acompanyada per portals temàtics interactius i capítols destacats per a cada dia. També es farà públic l’Editor Visual (fins ara en fase Beta); són novetats que s’esperen pel proper estiu.

Aquestes innovacions, sumades a les que es posaran en marxa arran de les dades d’aquesta enquesta, s’espera que siguin claus per fer progressar el projecte com un suport de qualitat de la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure de referència a la xarxa.

One thought on “Encara no coneixes Viquillibres?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *