Hem aconseguit garantir la llibertat de panorama

Ens ho vam proposar en menys de tres setmanes, i ho hem aconseguit. El Parlament Europeu ha votat aquest migdia amb una àmplia majoria garantir la llibertat de panorama. La votació ha anat de la següent manera:

  • L’esmena negativa de Jean-Marie Cavada que volia reduir la llibertat de panorama a l’àmbit no-comercial i que exigia autorització prèvia de l’autor ha estat rebutjada per 502 a 40.
  • La contraesmena positiva de Marietje Schaake que volia garantir la completa llibertat de panorama arreu de la Unió Europea ha estat rebutjada per 228 a 303.
  • L’informe sobre drets d’autor en el seu conjunt ha estat aprovat per 445 a 65, amb 32 abstencions.

La comunitat viquipedista europea i més organitzacions de fotògrafs, periodistes, comunitats digitals, museus o enginyers han posat en marxa en menys de tres setmanes una campanya que ha culminat avui i que des d’Amical Wikimedia valorem de forma molt positiva.

A la tardor d’aquest any està prevista la proposta de la Comissió Europea sobre una nova directiva europea sobre drets d’autor.

Des d’Amical Wikimedia volem agrair efusivament els eurodiputats dels territoris de parla catalana que s’han decantat per salvar la llibertat de panorama, així com totes les entitats que hi han donat suport, amb qui volem continuar el contacte.

One thought on “Hem aconseguit garantir la llibertat de panorama

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – juliol 2015 | WICCAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *