Viquimarató al Serrallo

El passat dia 9 de juliol juntament amb el Museu del Port de Tarragona i la Biblioteca Pública de Tarragona vam organitzar una viquimarató sobre temes locals del barri marítim per excel·lència de Tarragona. Durant aquesta viquimarató es van ampliar i millorar diversos articles com ara d’El Serrallo, el del Port de Tarragona o el del propi museu. També es van crear diversos articles com per exemple, monument a la família pescadora o les cases de la Verge del Carme.

Una qüestió que des d’Amical Wikimedia entenem molt bé és que l’anomenat “Gender Gap”, que bàsicament és que només tenim un 15% de col·laboradors a la Viquipèdia que siguin dones, es redueix amb activitats com aquesta viquimarató, on el 80% de participants eren dones. Està clar que no solucionarem el problema fent algunes viquimaratons però també està clar que portem un bon rumb.

Un altre cosa a destacar és la senzillesa d’aquests petits actes. Ens confereix possibilitats d’expandir-nos per tot el territori, d’arribar a grups de persones que no hi podríem arribar de qualsevol altre manera i en general de tenir vincles més forts amb els nostres “partners” culturals locals. Aquest tipus d’actes els pot organitzar qualsevol voluntari sense necessitat d’una gran estructura com a associació. Un altre avantatge és que aquestes viquimaratons tenen facilitat de tirar endavant degut al que diem “local pride” (orgull local) on les entitats amb qui col·laborem tenen molt arrelament local i estan motivades per a que la seva feina de divulgació pugui estar a la Viquipèdia.

 

Un 80% dels participants van ser dones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *