Una foto del Collsacabra, guanyadora de Wiki Loves Earth Catalunya

Una imatge del Collsacabra, del fotògraf de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) Miquel Pons (àlies Mikipons), ha guanyat el premi català del concurs de fotografia del patrimoni natural Wiki Loves Earth (WLE).

El concurs és una invitació oberta a tothom perquè comparteixi les seves fotografies d’alta qualitat, dins l’esperit que es pugui accedir de forma universal al coneixement comú. La primera edició a Catalunya es va celebrar la primavera de l’any passat i va ser tot un èxit. Es van arribar a fotografiar 445 elements naturals en més de 5.300 imatges, i una de les fotos guanyadores del WLE català va resultar també premiada en el concurs a nivell internacional. Va ser una imatge dels Aiguamolls de l’Empordà, també de Miquel Pons.

El concurs fotogràfic WLE es va iniciar l’any 2013 com una prova pilot  a Ucraïna i l’any passat es va exportar a nivell mundial. Està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional. Hi ha diferents categories de participació i premis, i un jurat escollirà els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. El jurat català estarà format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de Wikimedia.
Wiki Loves Earth a Catalunya

A Catalunya, el concurs ha estat fruit d’un projecte d’Amical Wikimedia, amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i ha comptat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori. En total, a Catalunya es van recollir més de 2.194 instantànies de 297 espais protegits i elements del patrimoni natural català.Algunes de les imatges s’inclouran a la web del Sistema d’Espais Protegits de Catalunya, amb l’objectiu d’ajudar a difondre-la i posar el coneixement i la informació a disposició pública, en el sentit d’experiències similars de ciència ciutadana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *