Amical Wikimedia posa de nou el focus en la millora dels articles sobre monuments

Entre 2011 i 2013 Amical Wikimedia va organitzar diverses campanyes del concurs Wiki Loves Monuments on es van recollir desenes de milers de fotografies del patrimoni arquitectònic. Amb aquestes campanyes també s’ha fet una gran difusió del nostre patrimoni, descobrint el seu valor, cercant documentació, revisant i corregint elements. Algunes àrees ja estan totalment cobertes de fotografies. És per això que el 2014 vam pensar que el projecte havia arribat a un punt de maduració amb el que podíem fer un salt endavant. Hi havia moltes fotografies que podien ser usades en articles de la Viquipèdia que calia desenvolupar.

Aquest setembre us proposem de nou un repte de creació i ampliació d’articles, com ja vam fer el 2014. El fotògrafs poden seguir captant els monuments que s’han resistit més, però els animem també a que participin amb l’experiència adquirida del treball de camp per revisar i completar els articles corresponents. Tenim uns 40.000 monuments identificats en l’àmbit català dels que tenim uns 10.000 articles. La missió de la Viquipèdia és difondre tot el coneixement i els monuments tenen moltes coses per explicar.

Anunciem el concurs Repte 2015 Monuments per l’edició articles. Hi ha diversos premis en joc. No és només pels editors habituals de la Viquipèdia, ja prou motivats, sinó una oportunitat per seguir el nostre lema: Llanceu-vos-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *