Wiki Takes Gelida

Més de 40 persones van assistir a l'acte

Més de 40 persones van assistir a l’acte

Sota el lema “Vine amb la teva càmera a la biblioteca” el dissabte passat vam organitzar una viquimarató de fotografies a la Biblioteca de Gelida. L’objectiu de l’activitat era completar i actualitzar les fotografies dels edificis i monuments catalogats del poble i que surten publicats a la Viquipèdia. L’activitat va ser tot un èxit i tant els organitzadors com els participants ho van valorar molt positivament. Us voldria dir que és una activitat molt engrescadora.

Convocatòria

En primer lloc cal fixar-nos en la participació. Hi van participar més de 40 persones, de totes les edats, també el públic jove. L’activitat es pot fer en família, sol i/o acompanyats. El perfil dels assistents va ser molt variat. En el nostre cas ho vam organitzar conjuntament amb dues associacions: el Flash-Gelida (dedicada a la fotografia) i l’Associació Amics del Castell del Gelida (vinculada al Castell i al patrimoni arquitectònic), per aquesta raó vam comptar amb la participació de persones vinculades aquestes entitats, però també d’altres, com les que són ja actives a les xarxes socials, mestres, personal vinculat a l’administració, pares i mares….

Organització

En segon lloc és una activitat senzilla d’organitzar. Prèviament cal obrir un període d’inscripció i organitzar les rutes òptimes per poder fotografiar els edificis i/o monuments. La durada és només de dues hores i el punt de sortida i d’arribada és sempre la biblioteca. Per la compilació de les fotografies i l’edició a la Viquipèdia vam comptar amb el suport de l’Amical Wikimedia. Es fan realitzar més de 1700 fotografies.En darrer terme cal fer notar que és una activitat que acompleix bona part de les missions de la biblioteca: esdevenir un punt neuràlgic del municipi i facilitar l’accés d’informació de la ciutadania. Posar al dia els continguts de la Col·lecció Local de les biblioteques, i donar-los a conèixer, esdevé un dels nombrosos reptes que tenim per endavant.  Un petit gra de sorra a l’enciclopèdia multimèdia més gran i popular del món a la que tothom hi pot contribuir.

 

Montse Julià, directora de la Biblioteca Jaume Vila i Pascual/Gelida
Biblio.gelida@diba.cat

One thought on “Wiki Takes Gelida

  1. Pingback: Memòria gràfica local i coneixement lliure | Amical Wikimedia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *