El castell del Remei organitza la primera trobada de viquipedistes entorn al vi

Interior_celler_Castell_del_RemeiAmb el nom de Wiki Loves Wine, el castell del Remei acollirà el dissabte 17 de setembre la primera viquimarató que se celebra sobre aquesta temàtica i la primera que té com a escenari un celler.

A l’entorn de la taula del Saló Victòria, menjador d’hivern de l’edifici del castell de Remei, s’aplegaran els viquipedistes participants en aquesta marató d’edicions -tant de textos com d’imatges- servint-se de la bibliografia facilitada pel celler i les biblioteques de Mollerussa i de Balaguer.

La jornada, coordinada tècnicament per Esther Solé Martí, membre d’Amical Wikimedia, ha volgut celebrar-se a l’època de verema per interès dels inscrits en millorar els continguts disponibles a la Viquipèdia relacionats amb el vi en articles de l’enciclopèdia virtual, comrutes enoturístiques, denominacions d’origen, verema o conceptes enològics.

El programa de la jornada inclourà una visita al celler i a la finca per captar imatges i ser carregades a Wikimedia Commons (un repositori de continguts multimèdia amb llicència lliure) i reutilitzar-les per il·lustrar articles de la Viquipèdia, així com un tast de vins per tal de dotar de més informació els redactors.

A més, es planteja treballar la incorporació de definicions i vocabulari del sector al Viccionari (un projecte germà de la Viquipèdia que pren la forma d’un diccionari multilingüe i lliure) i frases fetes a Viquidites (un altre projecte germà consistent en un aplec de citacions, dites populars o refranys amb llicència lliure).

Així mateix, els responsables del celler assessoraran els participants en la definició d’una plantilla estàndard sobre les denominacions d’origen i els seus paràmetres per tal de millorar i optimitzar la informació publicada sobre vinicultura i viticultura en aquesta enciclopèdia de contingut únic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *