El projecte bibliotecari #1lib1ref permet millorar 446 articles en català

Un total de 446 articles en català s’han pogut millorar gràcies al projecte #1lib1ref, impulsat amb el sector bibliotecari. A la Viquipèdia en català, hi han participat 110 usuaris. A nivell internacional, han participat un total de 981 usuaris que han millorat 3.580 pàgines.

El català, de fet, ha estat una de les llengües amb més activitat. A la Viquipèdia en anglès s’han millorat 2.328 articles; a la francòfona, 308 i a la en llengua espanyola, 154.

El projecte #1Lib1Ref (de l’anglès One Librarian, One Reference) convidava als bibliotecaris d’arreu del món a afegir fonts bibliogràfiques a la Viquipèdia. L’activitat s’emmarca dins del Viquiprojecte Bibliowikis, una iniciativa que vol apropar la Viquipèdia, els seus projectes germans a la ciutadania i als i les professionals de les biblioteques. Va començar el 2012 i ja n’hi ha més de 200 biblioteques actives

La campanya també forma part del 16è aniversari del naixement de la Viquipèdia i a nivell català ha estat promoguda per Amical Wikimedia, The Wikipedia Library, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Andorranes, la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca Nacional d’Andorra, la Biblioteca de Catalunya, la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura del Govern Balear i Wikimedia España.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *