Una viquimarató al Parc de Recerca Biomèdica per posar en valor les dones científiques

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona acollirà aquest divendres la Viquimarató del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència per fer visibles les dones en la ciència. Es vol pal·liar, d’aquesta manera, la discriminació soferta al llarg de la història.

La bretxa de gènere existent a la Viquipèdia afecta la percepció sobre les figures de dones en la ciència. Per això, els participants treballarant tant en biografies de científiques i investigadores, com en articles sobre diferents disciplines on les aportacions científiques de dones no hi estan prou reflectides.

Aquesta viquimarató, la segona organitzada pel PRBB amb la col·laboració de Amical Wikimedia, és oberta als investigadors del parc i als d’altres centres de recerca de Barcelona i rodalia, així com a qualsevol persona interessada en els temes de gènere en la ciència. Té com a suport d’edició el grup de treball de l’Espai Viquidones UPF, i per tant l’aprenentatge i les edicions que aquí s’iniciïn, trobaran la seva continuïtat en aquest espai d’edició permanent que es reuneix tots els dimarts de 17 a 20 h a la UPF.

La viquimarató tindrà lloc de les 9 a les 15 hores a la Sala Polivalent del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *