2a trobada Europea de coordinadors #GLAMwiki

La seu central de la UNESCO de París va acollir els dies 16 i 17 de febrer la segona trobada europea de coordinadors GLAMWiki, coorganitzada per Europeana i Wikimédia France.

El fenomen GLAMwiki va arribar a Europa el 2010, amb la col·laboració pionera entre Viquipèdia i el Museu Britànic, seguida immediatament de col·laboracions a casa nostra amb institucions com el Museu Picasso, el MACBA, la Fundació Joan Miró o fins i tot el Museu Nacional

Ha plogut molt des de llavors i el projecte ha evolucionat i s’ha estès per la majoria de països europeus. En alguns d’aquests països s’ha creat la figura de coordinador GLAM, per tal de promoure aquest tipus de col·laboracions entre el sector cultural i les comunitats que participen en els diversos projectes impulsats per la Fundació Wikimedia.
Es va tractar d’una reunió a porta tancada on els principals impulsors de projectes GLAM a nivell europeu van poder compartir experiències, èxits i fracassos, seguint el model de l’edició 2015, on també hi vam assistir. En aquesta ocasió hem doblat el nombre de participants.
Per començar la trobada, vam tenir la sort de poder fer una visita a la col·lecció d’art de la UNESCO. Em quedo amb els Murals del Sol i de la Lluna de Joan Miró i La caiguda d’Ícar de Pablo Picasso, entre moltes altres peces. Després vam començar amb un seguit de presentacions sobre els projectes destacats de cada organitzador. Nosaltres vam compartir la nostra experiència amb #bibliowikis i el projecte #1lib1ref.  Podeu veure el programa de les jornades aquí.
Entre totes les presentacions destaquem la flamant política d’accés obert de l’Agència Espacial Europea, la proposta per fer servir referències bibliogràfiques de manera estructurada a Viquipèdia (Wikicite), la feinada que s’està fent a la UNESCO amb Wikimedia, projectes de visualització de dades com Histropedia, o la reflexió de la representant irlandesa sobre la desaparició de la dicotomia professional/amateur en entorns de col·laboració digital.
Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *