Amical Wikimedia presenta a la UNESCO la col·laboració amb les biblioteques

Amical Wikimedia presenta la col·laboració amb les biblioteques a la seu central de la UNESCO, a París. El director d’Amical Wikimedia, Àlex Hinojo, ha assistit a la segona trobada de coordinadors de les organitzacions Wikimedia que ha tingut lloc els passats 16 i 17 de febrer. La reunió a porta tancada, coorganitzada per Europeana i Wikimedia França, va permetre compartir experiències, èxits i fracassos després de l’evolució de les col·laboracions GLAM-WIKI arreu d’Europa.
Hinojo hi ha presentat la col·laboració amb més de 200 biblioteques dels territoris catalanoparlants i el projecte #1lib1ref, que convidava als bibliotecaris d’arreu del món a afegir fonts bibliogràfiques a la Viquipèdia. “Entre totes les presentacions, destaquem la flamant política d’accés obert de l’Agència Espacial Europea o la proposta per fer servir referències bibliogràfiques de manera estructurada a la Viquipèdia”, assegura el director d’Amical Wikimedia, Àlex Hinojo. Amical també va ser convidada a la primera trobada de 2015. Des de llavors, s’ha doblat el nombre de participants.
El fenomen GLAM-WIKI va arribar a Europa el 2010, amb la col·laboració pionera entre la Viquipèdia i el Museu Britànic, seguida immediatament de col·laboracions a Catalunya amb institucions com el Museu Picasso, el MACBA, la Fundació Joan Miró o fins i tot el Museu Nacional.
Àlex Hinojo ha estat nomenat director d’Amical Wikimedia aquest mes. El fins ara director de projectes de l’associació ha assumit el càrrec de director, de nova creació. Es tracta d’un canvi emmarcat en el creixement que ha viscut l’organització en els últims anys. Aquest nomenament és un reconeixement a la feina d’Hinojo i facilita la presència de l’associació en certes taules de decisió internacional dins del moviment Wikimedia.
Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *