Catalan Culture Challenge: que el món conegui els científics catalans

Jordi Sabater Pi fotografiant un goril·la a la Guinea Espanyola (Osabater, CC-BY-SA)

Comença una nova edició de l’exitós projecte Catalan Culture Challenge d’Amical Wikimedia. L’entitat viquipedista aposta aquest any per traduir i ampliar al màxim nombre de llengües biografies destacades de científics dels territoris de parla catalana. Amb motiu del 16è aniversari de la versió catalana de la popular enciclopèdia en línia, el concurs tindrà lloc entre l’1 i el 15 de març.

El concurs és simple en estructura per tal de facilitar al màxim les traduccions: és basat en un sistema de punts on els participants obtenen punts per cada millora i/o traducció que facin en un dels 12 articles llistats. S’hi troben, per exemple, la geòloga Carmina Virgili, l’enginyer Narcís Monturiol, el primatòleg Jordi Sabater Pi, la farmacèutica Creu Casas o la biòloga Maria Àngels Cardona. Guanyen els tres usuaris amb més punts.

A través d’aquest projecte, Amical Wikimedia potencia el seu segon gran objectiu fundacional: que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol llengua, que segueix la fita de voler que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català. D’aquesta manera, l’associació segueix l’etapa d’expansió multilingüe on vol fer arribar tot el coneixement sobre cultura catalana arreu del món, d’una manera oberta i gratuïta.

La Viquipèdia en català va ser la primera edició no-anglesa en tenir article. Va néixer un 16 de març de 2001. Avui en dia té 535.000 articles, 1775 viquipedistes actius i és la 17a versió amb més nombre d’articles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *