La verificabilitat qüestionada. Projecte sobre #FakeNews amb Faber

En un món​ ​“infoxicat”, qui estableix les jerarquies? Com determinem què és cert i què són “​fets ​ alternatius”? És cert que tothom té accés a la informació? A tota? Com podem garantir els drets universals d’accessibilitat a la informació i els drets de representativitat de tothom en temps d’Internet? Què és, com es genera i com es gestiona el coneixement actualment? Dades massives (big data), postveritat i ​fake news són cares d’una mateixa nova realitat? Quins són els punts de contacte? Com podem mantenir, fomentar o difondre l’esperit crític en aquest nou escenari?

La gestió de la informació mai és neutral. Decidir quines dades es registren, quines no i qui hi té accés és una decisió política.

És per això que estem co-organitzant una estada a la Residència Faber  on volem convidar els residents a treballar sobre el concepte de fake news. Volem acotar, descriure i explicar el concepte, investigar el per què de la seva vigència, fer-ne un estat de la qüestió i veure com afecta globalment i a casa nostra. És per això que fem una crida als candidats interessats que vulguin desenvolupar el seu projecte a Olot, de l’1 al 15 de maig de 2017.

Qui pot venir?
Faber és una residència interdisciplinària. Qualsevol professional, investigador, activista o periodista que tingui un projecte relacionat amb la gestió de la informació i que cregui que pot participar en activitats. Aquestes activitats (conferències, taules rodones, seminaris, grups de treball) s’adrecen especialistes, però també al públic en general o a alumnes d’instituts i escoles.

La valoració dels projectes tindrà en compte el currículum del candidat, el projecte de treball, la qualitat de les activitats de retorn proposades i la flexibilitat per adaptar-se a públics diversos.

Termini: 15 d’abril de 2017
Comunicació de resultats: 22 d’abril 2017 o abans

Presenteu la vostra candidatura aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *