La Viquipèdia en català organitza un repte per millorar l’impacte dels Jocs Olímpics de Barcelona 92

Amical Wikimedia, el Centre d’Estudis Olímpics de la UAB i la Fundació Barcelona Olímpica impulsen un concurs per commemorar el 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. És un repte d’edició dels articles relacionats amb els Jocs. És obert a tothom, començarà l’1 de juliol i durarà fins al dia 24 del mateix mes.

El 25 de juliol de 1992 es van inaugurar els Jocs Olímpics d’Estiu de Barcelona, i el 3 de setembre del mateix any, els Jocs Paralímpics. Aquest any 2017 es commemora el 25è aniversari d’aquells jocs, un dels moments d’inflexió de la història de la ciutat de Barcelona. Per millorar la cobertura de l’impacte d’aquest esdeveniment, el concurs se centrarà en tot allò que va envoltar els Jocs Olímpics: candidatures, mascotes, la música, les infraestructures, els esports, personatges clau, etc.

D’aquesta manera, els viquipedistes ampliaran articles que expliquin què va significar l’esdeveniment per a la ciutat, així com sobre els usos posteriors que han tingut els equipaments, i la revisió històrica de les principals personalitats vinculades a l’organització. “La Viquipèdia és un bon lloc on poder ampliar en tots aquests aspectes per aportar una visió més profunda i polièdrica dels Jocs Olímpics”, assegura el director de projectes d’Amical Wikimedia, Àlex Hinojo.

El projecte tindrà un acte públic que li donarà visibilitat: una viquimarató específica que tindrà lloc el divendres 14 de juliol a la seu del Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona. Es proposen ampliar articles com COI, la torxa olímpica, la cerimònia d’obertura, el voluntariat, les subseus o fins i tot la cançó “Barcelona”, que van interpretar Freddie Mercury i Montserrat Caballé.

En els anys 2008 i 2016 es van dur a terme diversos projectes focalitzats en ampliar les biografies d’esportistes olímpics. Ara, la comunitat viquipedista vol fer un pas endavant per explicar tot el que implica una celebració d’aquestes característiques. A més, ho fa en col·laboració amb les diferents entitats especialitzades en la difusió i investigació dels Jocs Olímpics de Barcelona.

El concurs durarà 24 dies: de l’1 al 24 de juliol. Té una dinàmica senzilla: qui més contingut nou afegeix, més punts té. Els tres guanyadors s’enduran un lot de llibres cadascú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *