El fotògraf Guillem Medina allibera gairebé 300 fotos de celebritats a Wikimedia Commons

Guillem Medina (Enfo- CCBYSA 3.0 via Wikimedia Commons)

El periodista, fotògraf i autòr de còmic Guillem Medina (Barcelona, 1968) ha alliberat centenars de fotografies amb retrats de personalitats a Wikimedia Commons, per poder il·lustrar les biografies corresponents a Viquipèdia. Al llarg de la seva trajectòria, Medina ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació, entre els quals destaquen l’Avui, el Diari de Barcelona, El Temps o Barcelona Televisió, entre d’altres. Els seus retrats han sigut publicats en diverses publicacions com Enderrock, Shangay, Zero i la revista del Cercle de Lectors.

Gràcies a això, desenes de personalitats com Maria del Mar Bonet, Roger MasMar Ulldemolins, Biel Duran, Mercè Arànega, Antonio Miró, Francesc Mauri, Mònica López,Vicenç Villatoro, Eva Piquer, Miquel de Palol, Carlota Olcina i Arcadi Oliveres, entre molts d’altres, ja tenen fotografia a Viquipèdia, una de les webs més visitades del món.

A partir d’ara tothom podrà reutlitzar aquestes imatges, fent servir una llicència Creative Commons CC-BY-SA 4.0, és a dir, cal mencionar l’autor de la imatge i compartir-la amb la mateixa llicència lliure.

Medina ha seguit la iniciativa d’altres fotògrafs internacionals com Allan Warren, qui va penjar centenars de retrats de celebritats de Hollywood.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *