Viquidites en català arriba als 3000 articles amb “Llaç”

L’edició en català de Viquidites ha assolit les 3.000 pàgines de citacions, refranys i frases fetes amb l’entrada “Llaç”. “Els llaços d’amistats, mal romputs ni deslligats” o “Ocell de pas, posa-li el llaç” són algunes de les dites populars que recull l’entrada.

Viquidites és la col·lecció de citacions, dites populars i frases fetes lliures que tothom pot editar. És un dels projectes germans de la Viquipèdia. El projecte va començar el 27 de juny de 2003 i la versió catalana fou afegida el 23 d’agost de 2004. El primer article creat Viquidites fou Groucho Marx el 24 d’agost de 2004. Ara ja té 3.003 articles que contenen citacions cèlebres, dites populars i frases fetes, i segueix creixent regularment amb la col·laboració de tothom.

El passat mes de juny, Amical Wikimedia va organitzar la primera viquimarató de refranys al Centre de Documentació de Cultura Popular de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Per primer cop es va realitzar una viquimarató enfocada només a Viquidites, a diferència d’anteriors esdeveniments, destinats principalment a millorar articles de la Viquipèdia i que habitualment s’organitzen amb museus, biblioteques, arxius i altres institucions culturals. Va ser la primera d’aquest tipus a nivell mundial i en qualsevol llengua, i va tenir com a objectiu que els assistents introduïssin col·laborativament refranys i dites populars recollides a les obres bibliogràfiques del centre.

L’edició en català de Viquidites és la 17a amb més articles, per sota de la finesa i per sobre de la lituana. Vegeu la llista.

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *