La Viquipèdia arriba a les 25.000 biografies de dones

Per aprofitar l’embranzida del projecte per combatre el biaix de gènere pretenen fer 500 nous articles abans del 8 de novembre

El projecte per accelerar l’arribada a les 25.000 biografies de dones a la Viquipèdia en català ha assolit el seu objectiu amb l’article sobre la jugadora, entrenadora i directiva de bàsquet Josepa Soler i Erill (Barcelona, 1937), creat per @docosong. Per aprofitar l’embranzida, els viquipedistes s’han proposat un nou repte: crear 500 noves biografies de dones en un mes, fins el 8 de novembre.

L’assoliment del nou repte per a voluntaris viquipedistes permetria que una sisena part de les biografies d’aquesta enciclopèdia fossin sobre dones. Es dóna el cas que només el 16,4% de biografies de la Viquipèdia en català són de dones. Per aquest motiu Amical Wikimedia promou activitats per posar-hi remei. El participant més actiu en aquest nou repte s’emportarà un lot de llibres sobre feminisme i se sortejarà una experiència cultural entre els participants.

Un octubre contra els articles curts sobre el dret

Un altre dels projectes actualment en marxa a la Viquipèdia és la Viquiestirada, que pretén centrar esforços en ampliar els esborranys d’una temàtica concreta cada mes per contextualitzar àmbits de contingut i millorar la cohesió global del projecte. En aquest sentit, aquest octubre es planteja  la millora d’articles breus i sense referències referents al dret i la jurisdicció, com ara ‘judici (dret)’, ‘indult’ o ‘pena (càstig)’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *