Amical Wikimedia, finalista del VII Premi Martí Gasull i Roig

Teresa Casals és reconeguda amb el Premi Especial del Jurat

La tasca d’Amical Wikimedia ha estat reconeguda com a finalista del Premi Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua, juntament amb Gaming.cat. El guardó, escollit per votació popular, ha premiat La Llibreria Catalana de Perpinyà.

Adaptació, Plataforma per la Llengua ©

El jurat, que va escollir aquestes tres propostes entre les diferents candidatures, ha estat compost per set persones reconegudes en àmbits molt diversos: Eva Bertrana, Jaume Cabré, Òscar Escuder, Carme Forcadell, Anna Moner, Isona Passola, Joan Maria Pou, Pilar Roig, Fanny Tur i Xevi Xirgo.

Amical Wikimedia també havia estat finalista del Premi Martí Gasull 2014. Llavors, el jurat ja va considerar que “l’èxit de Viquipèdia és l’èxit col·lectiu i voluntari fruit de la dinàmica pròpia d’una societat que vol posar la llengua catalana al màxim nivell internacional”, tot destacant que, des de que va néixer el 2001, “no ha parat de créixer, en articles, qualitat dels articles, viquipedistes (persones que col·laboren i creen articles) i usuaris”.

El Premi Martí Gasull i Roig, atorgat per la Plataforma per la Llengua, té per objectiu fer que l’exemple de la tasca de Martí Gasull i Roig serveixi per inspirar, i també reconèixer, a totes aquelles persones i entitats que treballen a favor de la llengua catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *