La Viquipèdia en català rep el premi Homo Fabra en la festa dels 10 anys de Núvol

El dijous passat, 26 de maig del 2022, es va celebrar la festa dels 10 anys de Núvol al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. En el marc d’aquest esdeveniment es van lliurar els premis Núvol 2021. Entre aquests, es va lliurar l’Homo Fabra per la comunitat de persones voluntàries que durant vint anys han contribuït a difondre el coneixement lliure en català a través de la Viquipèdia.

En representació de la comunitat d’editors de la Viquipèdia en català, el guardó el van recollir un petit grup de voluntaris d’Amical Wikimedia, l’entitat en pro de la llengua i cultura catalanes que promou la Viquipèdia i els seus projectes germans.

Els representants van agrair el guardó, que van dir que era per cadascun dels 419.907 viquipedistes que des d’aquell 16 de març del 2001 havien fet 702.154 articles. Van concloure interpel·lant als assistents a l’acte i fent una crida a llegir, millorar i compartir la Viquipèdia en català.

Els altres premis Núvol van recaure Borja Bagunyà pel seu Els angles morts, les vinyetes de Martí Melcion, l’humorista Marc Sarrats, la cantant Carola Ortiz, la distribuïdora de films familiars Pack Màgic, Joan Mar Sauqué pel seu Gone With The Wind, Núria Güell per l’exposició Tot ordre es vol pur, Las Huecas per Aquellas que no deben morir, i la soprano Sara Blanch.

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *