A punt la primera Viquimarató multilingüe sobre els Dies Internacionals

Amb la Viquimarató Dies Internacionals, que se celebrarà entre l’11 i el 25 de juny, es millorarà la informació que ofereixen les versions de Viquipèdia en català, portuguès, castellà, basc, gallec i asturià sobre causes d’importància universal.

Les Nacions Unides dediquen dies i setmanes a commemorar esdeveniments i generar consciència sobre temes d’importància global. Es tracta de 185 Dies Internacionals que s’adopten per a promoure diferents causes i que se celebren en les dates acordades per l’Assemblea General de l’ONU.

Així, existeixen celebracions com el Dia Mundial del Braille, el Dia Internacional de l’Educació, el Dia Mundial de l’Aigua, el Dia Internacional de la Ràdio, el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, el Dia Internacional de la Llengua Materna, el Dia Mundial del Paludisme o el Dia Internacional de la Dona.

Dels 185 dies oficials n’hi ha alguns que tenen article a la Viquipèdia i d’altres que no. La xifra varia entre unes versions lingüístiques de l’enciclopèdia i altres. Per a reduir aquesta bretxa de continguts i donar visibilitat a les causes que reivindiquen els Dies Internacionals de les Nacions Unides, es proposa un repte d’edició en línia i multilingüe.

Amical Wikimedia, Euskal Wikilarien Kultura Elkartea, Galipedia, Wikipedia n’asturianu, Wikimedia España i Wikimedia Portugal impulsen la Viquimarató Dies Internacionals, que se celebrarà de manera virtual entre l’11 i el 25 de juny per a crear o millorar articles en català, basc, gallec, asturià, castellà i portuguès.

Els Dies Internacionals suposen una celebració i permeten promoure activitats de sensibilització sobre el tema del dia. Reuneixen diversos agents de la societat civil, el sector educatiu, governs locals i internacionals i altres entitats. A tots ells se’ls convida a augmentar la informació i la visibilitat d’aquestes temàtiques en l’enciclopèdia lliure, perquè arribin a més persones encara.

Pàgina de la Viquimarató Dies Internacionals: https://meta.wikimedia.org/wiki/International_Day_Edit-a-thon_2022/ca
https://meta.wikimedia.org/wiki/International_Day_Edit-a-thon_2022/Articles/ca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *