Premis del concurs fotogràfic de Wiki Takes Sueca

Dintre dels actes del Viquiprojecte Escriptor de l’Any 2022: Joan Fuster, es dugué a terme un concurs fotogràfic amb les imatges del Wiki Takes de Sueca 2022, organitzat amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament de Sueca, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV), i les associacions de wikimedistes Amical Wikimedia i Wikimedia Espanya.

Ara ja coneixem les imatges guanyadores.

El primer premi va ser per a l’usuari Salitregim per la foto Capella dels Benisants. La imatge, presa amb un dron, mostra l’ermita dels Sants de la Pedra, santuari de gran tradició que corona la Muntanyeta, emmarcada pels arrossars i marjals -els Ullals de Baldoví també hi apareixen- que s’estenen fins a la mar.

Autor: Salitregim, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

El segon premi va ser per a l’usuari Fotos Viquipèdia per la foto Església de la Mare de Déu de Sales. La foto es va fer des del molí fariner que allotja la Biblioteca Muncipal, i mostra la cúpula de l’església de la Mare de Déu de Sales, l’església del Convent. El conjunt d’edificis -convent i església- va ser construït per l’arquitecte enguerí Francesc Cabezas i passà per moltes vicissituds. La cúpula és obra de Joaquim Maria Arnau. I l’avioneta? L’avioneta anava cap a l’aeròdrom d’Albalat de la Ribera.

Autor: Fotos Viquipèdia, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

El tercer premi va ser per a l’usuari Sumolari per la foto Escorxador de Sueca 05. Mostra la seua façana principal, que recau a la séquia i a la carretera de Riola. L’escorxador és un edifici modernista, dissenyat per l’arquitecte suecà Bonaventura Ferrando i que va ser inaugurat el 1924. A hores d’ara porta ja molts anys sense utilitzar-se per al seu ús original, dedicant-se a altres serveis públics.

Autor: Sumolari, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Els premis van ser entregats per Vladimir Micó, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, en un acte que va tenir lloc el 3 de febrer a la Biblioteca Pública Municipal de Sueca, el mateix lloc des d’on començà el Wiki Takes.

Autora: 19Tarrestnom65, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Autoria: Luis Ulzurrun i Montse Sàez

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *