El concurs Wiki Loves Falles torna en 2023 per a difondre la festa fallera en la Viquipèdia

Es tracta d’un concurs fotogràfic per a incrementar la presència de les falles en la Viquipèdia i els seus projectes germans

L’ETNO, al costat d’Amical Wikimedia, Wikimedia Espanya i amb la col·laboració de la regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i l’Associació d’Estudis Fallers, torna a organitzar, dins de la convocatòria internacional Wiki Loves Folklore, el concurs Wiki Loves Falles, amb l’objectiu d’ampliar les imatges existents en Wikimedia Commons sobre la festa de les Falles.

Este concurs es convoca des de 2017 i al llarg dels anys ja s’han alliberat més de 3.100 imatges que mostren com els valencians i les valencianes vivim la festa fallera. Un treball encara necessari per a poder documentar el treball dels artistes fallers i la festa al carrer cada any.

Des de 2016, l’ETNO-Museu Valencià de Etnologia, propietat de la Diputació, ha estat contribuint, a través del seu projecte GLAMWiki, a expandir el coneixement sobre la cultura popular valenciana difonent continguts en l’enciclopèdia en línia més consultada del món.

Wikimedia Commons és la gran base de dades d’imatges, vídeos i àudios que alimenta d’elements gràfics als articles de l’enciclopèdia més consultada del món. Totes les imatges que s’alliberen este repositori són lliures de ser reutilitzades per qualsevol: un xiquet per a fer un treball escolar, un investigador per a documentar la seua tesi sobre cultura festiva o un periodista que necessita il·lustrar un article. És indiferent si es troben a València, Berlín o Tòquio, ja que sempre podran trobar i fer ús d’estes imatges alliberades pels valencians i valencianes.

L’ETNO proposa eixir al carrer, gaudir de la festa, fer fotos i compartir-les en Wikimedia Commons. El període per a pujar les fotografies va des del 15 de març fins al 15 d’abril de 2023 i el sistema de pujada és molt fàcil i intuïtiu, però en cas de tindre dubtes, la Biblioteca de L’ETNO oferix la seua ajuda per a poder fer-ho amb èxit. Este concurs està obert a qualsevol població valenciana que celebre les Falles, sempre que les fotografies siguen de 2023.

Un jurat format per sis persones vinculades a les entitats convocants triarà els guanyadors en les dos categories establides: millor foto d’una falla i millor foto d’una activitat fallera. Els premis són dos lots de publicacions i regals per cortesia de L’ETNO i de la regidoria de Cultura Festiva, entre els quals es troben llibres com la Guia inacabada de la fantasia valenciana, una carta extraordinària de la Fallera Calavera Espanta la por, una carpeta amb dos làmines originals de Marina Puche, dissenyadora de la falla municipal 2023, i un mocador dissenyat per Marina Puche i inspirat en els motius de la falla.

Així mateix, les fotografies participaran en el concurs Wiki Loves Folklore que se celebra a tot el món.

La convocatòria del Wiki Loves Folk especial Falles 2023 i l’accés per a alliberar les fotografies es pot consultar en la Viquipèdia, en la pàgina: https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte:Falles_2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *