En marxa el concurs per incorporar a la Viquipèdia les biografies de les 100 dones més influents de 2023

Al llarg de tot el mes de gener està actiu el concurs per incorporar a la Viquipèdia les biografies de les 100 dones més influents de l’any 2023 segons el criteri de la BBC. La cadena britànica va iniciar el 2013 la sèrie multiformat 100 women, que recull les que considera que han estat les dones més influents l’any anterior. Des del 2018 la comunitat viquipedista catalana ha assumit el repte i ha estat capaç de completar les biografies d’aquestes personalitats destacades pertanyents a tots els àmbits.

Pel que fa a la nova llista publicada per la BBC, a 1 de gener només disset de les 100 dones seleccionades ja tenien biografia a la Viquipèdia, entre elles la futbolista del FC Barcelona Aitana Bonmatí o la històrica líder feminista nord-americana Gloria Steinem. Per tant, això suposa haver d’incorporar 83 noves biografies, de les quals 40 ja s’han redactat durant la primera setmana. Val a dir que l’any passat la catalana ja va ser la primera viquipèdia a completar el repte Les primeres que es van afegir són les de l’enginyera sueca Astrid Linder, l’activista feminista russa Daria Serenko, la física veneçolana Anamaría Font i l’escriptora brasilera Andreza Delgado.

El concurs per a completar les biografies està obert a tota la comunitat viquipedista fins al dia 31 de gener. Aquell dia els articles han d’estar enllestits, amb les referències, l’ortografia i l’estil propi de la Viquipèdia, i sense cap plantilla d’avís pendent de resoldre. Els tres primers classificats -sempre i quan hagin creat un mínim de cinc articles- rebran una capsa regal d’experiències com a premi, gentilesa d’Amical Wikimedia. El concurs “Les 100 dones de la BBC” l’impulsen membres d’Amical Wikimedia i està emmarcat en la iniciativa global Viquidones per revertir el biaix de gènere enciclopèdic en català.  

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *