En marxa la campanya #1lib1ref, que promou que els bibliotecaris afegeixin referències a entrades ja existents

El passat dijous dia 25 de gener va arrencar una nova edició de la campanya #1lib1ref, que s’adreça especialment al col·lectiu de bibliotecaris i bibliotecàries per tal que afegeixin referències a entrades ja existents dins la Viquipèdia, amb l’objectiu de contribuir a la seva fiabilitat. Es tracta d’una campanya internacional (el hashtag és una abreviatura de l’anglès “one librarian, one reference”; és a dir “un bibliotecari, una referència”), que forma part del viquiprojecte Bibliowikis i que a casa nostra és promoguda per Amical Wikimedia des del 2016. Es poden fer aportacions en el marc de la campanya fins al dia 15 de febrer.

La campanya respon a la lògica que els bibliotecaris són professionals especialment preparats per a localitzar les millors referències per als articles. Tot i això, val a dir que la participació és oberta a tothom. En aquest sentit, en els primers dies de campanya ja s’han incorporat més de 800 noves referències a la Viquipèdia. L’any passat el resultat final va ser de 2.039 noves referències, mentre que el rècord absolut va ser el 2024, amb 4.425.

Les persones que vulguin participar-hi han de seguir aquestes instruccions. Bàsicament cal buscar un article dels que està marcat com a mancat de referències, afegir el nou contingut i, quan s’enregistren els canvis, afegir l’etiqueta #1lib1ref per tal que les aportacions es puguin monitoritzar automàticament.

Tagged on: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *