Amical Wikimedia se suma a la Xarxa de monitoratge del català digital amb la custòdia d’un sensor

La Fundació .cat va activar el passat mes d’octubre la primera Xarxa de monitoratge del català digital, un dispositiu continuat que permetrà detectar incidències en la visibilitat del català a Internet i seguir l’evolució del posicionament del català a la xarxa. Avui Amical Wikimedia ha rebut un dels sensors aquesta xarxa i se’n farà càrrec del sensor durant almenys un any, fruit del conveni signat amb la Fundació .cat.

En aquest sentit, Núria Ribas Valls, presidenta d’Amical Wikimedia, s’ha mostrat molt satisfeta de poder participar en una iniciativa com la Xarxa, que encaixa plenament amb els objectius de l’associació. Amical Wikimedia és una entitat sense ànim de lucre reconeguda per la Fundació Wikimedia com a organització temàtica afiliada i que promou la Viquipèdia, els seus projectes germans, el coneixement lliure en català i la cultura catalana dins i fora de la xarxa a través de voluntariat.

Gràcies a la instal·lació d’aquests sensors es podrà automatitzar i millorar el sistema de monitoratge de les cerques en català ja existent tant a nivell de nombre de cerques, sensibilitat dels indicadors així com territorialment. Descentralitzar el monitoratge permetrà incorporar adreces IP d’arreu del territori de parla catalana i tenir una fotografia real de l’evolució de l’idioma en els resultats dels cercadors. Periòdicament s’oferirà al web xmcd.fundació.cat informes per conèixer les dades més rellevants d’aquesta monitorització.

D’altra banda, Àlex Hinojo, membre de la junta d’Amical Wikimedia, es va incorporar el passat mes de desembre al patronat de la Fundació .cat en representació de l’entitat. 

A la fotografia, Daniel Gil, secretari d’Amical Wikimedia (esquerra), rep el sensor de mans d’Albert Cuesta, de la Fundació .cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *