La Viquipèdia s’adhereix al Dia Internacional de la Dona amb el repte d’arribar a les 40.000 biografies de dones

Viquidones i Amical Wikimedia impulsen el Viquiprojecte 40.000 Dones, que vol arribar a aquest número de biografies de dones a la Viquipèdia el més ràpidament possible. El projecte, en forma de concurs, arrencarà aquest divendres 8 de març coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. A dia 7 de març de 2024, el número de biografies de dones a la Viquipèdia en català és de 39.485.

L’objectiu del projecte és contribuir a disminuir el biaix de gènere existent a la Viquipèdia, també pel que fa als seus continguts. A la pàgina del projecte, entre d’altres recursos, s’hi poden trobar llistats de dones de l’àmbit catalanoparlant que tenen entrades a les viquipèdies en castellà o anglès però no a la catalana, o bé dones d’arreu del món que tenen articles en més de cinc idiomes.

El viquiprojecte i concurs està obert a la participació de tothom, tant viquipedistes veterans i habituals com persones que s’hi estrenin i que vulguin tenir-ne una primera experiència. En el concurs es valorarà la creació de nous articles, així com l’aportació a d’altres de ja existents. Els dos participants que aconsegueixin una major puntuació rebran obsequis cortesia d’Amical.

Altres activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Dona

El Viquiprojecte 40.000 Dones no és l’únic en marxa relacionat amb el Dia de la Dona. Durant tot el mes de març està obert el Viquirepte Dones del Baix Llobregat, que inclou una Viquimarató a l’Arxiu Comarcal el dia 11 a les 17:00 (cal inscriure-s’hi). El mateix dia 11 es tanca el Viquiprojecte 11F Enginyeres informàtiques, i el dimecres dia 13 hi ha la Viquimarató Entitats Feministes a l’Hospitalet, a Torre Barrina, a partir de les 17:00.

Tagged on: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *