Èxit rotund de la primera edició del Mes de l’Àfrica

La primera edició del viquiprojecte Mes de l’Àfrica ha resultat un gran èxit amb la creació o ampliació d’un total de 189 articles referits al continent africà a càrrec d’una vintena de viquipedistes. El Mes de l’Àfrica s’ha celebrat per primer cop a la Viquipèdia en català entre el 16 i el 31 de maig, amb voluntat d’esdevenir una cita anual i l’objectiu de contribuir a reduir els biaixos geogràfics i culturals en la versió en català de l’enciclopèdia en línia.

Altres dades que demostren l’èxit d’aquesta primera edició, que ha adoptat el format de concurs d’edició: 834 kilobytes, 60.860 paraules i 1078 referències afegides. Una part important dels articles es refereixen a Malawi i Guinea Bissau, països escollits com a prioritaris donat que aquest any és l’aniversari de la seva independència respecte la Gran Bretanya i Portugal, respectivament, però també hi ha articles referits a la resta de països del continent.

El Wikipedia African Month es va començar a celebrar el 2019 per part de diverses viquipèdies. L’adaptació en català ha estat promoguda pel viquipedista Xavier Dengra amb el suport d’Amical Wikimedia, que es fa càrrec dels premis.

Tagged on: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *